Adatkezelési tájékoztató

Az Általános Adatvédelmi Rendelet (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete, a továbbiakban: GDPR) előírásainak megfelelően a Jacquard Textil Kft. az alábbi tájékoztatást nyújta a cég által üzemeltetett www.orrdugulasellen.hu webáruházzal kapcsolatosan folytatott adatkezelésről.

Az adatok kezelésével összefüggésben a Jacquard Textil Kft. ezúton tájékoztatja az Érintetteket a Honlapon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

A felhasználó regisztrációnál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

Adatkezelő adatai:

Név: Jacquard Textil Kft.

Székhely: 4485 Nagyhalász, Zrínyi Ilona u. 1/a

Telephely: 4485 Nagyhalász, Zrínyi Ilona u. 1/a

Cégjegyzékszám: Cg. 15-09-069743

Adószám: 13440396-2-15

Telefon: 06 (42) 526 039

E-mail: info@orrdugulasellen.hu

Adatkezelés célja:

Személyes adatait az alábbi célokkal használjuk fel:

-Felhasználói fiók létrehozása és kezelése

-Megrendelések feldolgozása, beleértve azok befogadását, kiszállítását és számlázását is

-Megrendelések törlésével kapcsolatos ügyek intézése;

-Visszárus termékek kezelése a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően;

-Termékek ellenértékének visszatérítése a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően;

-Statisztikák, elemzések készítése

– A Jacquard Textil Kft, mint adatkezelő, marketing tevékenységhez felhasználhatja az adatbázisában lévő, beleegyezésüket adó személyek adatait e-mailben, postán, sms-ben vagy telefonon.

– Az e-mail címek kezelése az ügyfél azonosítását, a szolgáltatások igénybevétele során a kapcsolattartási célokat, illetőleg az ügyfél részére hírlevél megküldésére szolgál. Az Ügyfél a hírlevél szolgáltatásról bármikor, ingyenesen és indoklás nélkül leiratkozhat. A leiratkozás történhet egyetlen lépésben, a hírlevélben található linkre kattintással, illetve leiratkozhat az Adatkezelőnek küldött e-mail formájában is.

-Az Ügyfél által megadott telefonszám kapcsolattartási célokat szolgál.

– Ha a felhasználó úgy lép ki a webáruházból, hogy  a kosarába helyezett termékeket nem vásárolta meg, a rendszer néhány órán belül értesítő e-mailt küld ezzel kapcsolatban.

Az adatkezelés célja: a webáruházban történő vásárlás során a kosárban felejtett termékekre figyelmeztetés, vásárlói kapcsolattartás, célzottabb kiszolgálás, a vásárlói szokások elemzése, direktmarketing tartalmú megkeresések, tájékoztatás.

Az adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag.

Az adatkezelés jogalapja:

Az adatkezelő működése során

  • a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992.év LXIII. törvény
  • az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
  • a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név-és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény
  • a polgárok személyi adatainak és lakcímadatainak nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXIV. törvény
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001.évi CVIII. törvény adatvédelemre vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően jár el adatkezelése során.

 Kezelt adatok köre:

 A  regisztráció során megadott a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok: név, elérhetőség (telefon, e-mail), szállítási cím, számlázási cím, illetve a visszavásárlási garancia érvényesítése esetén bankszámlaszám megismerése szükséges.

Az adatokat megismerő személyek köre:

 Az adatokat elsődlegesen az Orrdugulasellen.hu illetve az Orrdugulasellen.hu belső munkatársai jogosultak megismerni.

A megrendelések teljesítése, kiszállítása az elszámolás rendezése körében az Orrdugulasellen.hu adatfeldolgozót (pl. könyvelő) vehet igénybe. Az Orrdugulasellen.hu az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

  • Név: DPD Hungária Kft.
  • Tevékenység: futárszolgálat
  • Telefonszám: 06 (1) 501 6200
  • Email: dpd@dpd.hu
  • Név: Magyar Posta Zrt.
  • Tevékenység: futárszolgálat
  • Telefonszám: 06 (1) 333 7777
  • Email: ugyfelszolgalat@posta.hu

A „Barion kényelmes fizetés” fizetési mód választása esetén a vásárló elfogadja, hogy az üzemeltető cég által üzemeltetett elfogadóhely felhasználói adatbázisában tárolt bármely, a vásárlás során általa megadott adat átadására kerüljön a Barion Payment Zrt. (1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület, 5.emelet 5.), mint adatkezelő részére. Az adattovábbítás célja: A fizetési tranzakciók megvalósítása, felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

Adatok a fentieken túl nem kerülnek továbbításra harmadik személy részére. Harmadik személynek, vagy címzettnek adattovábbítás abban az esetben történik, ha ahhoz a vásárló előzetesen hozzájárul, vagy azt egyébként jogszabály írja elő.

Ezen adatkezelési tevékenység során személyes adatokat nem továbbítunk harmadik országokba, vagy nemzetközi szervezetek részére.

Cookie:

A Honlap látogatóinak számítógépét a rendszer egy ún. cookie-val azonosítja. Ahhoz, hogy a www.orrdugulasellen.hu weboldalán  minden tartalom megtekinthető legyen, az Érintett részéről cookie-k engedélyezésére van szükség. Ennek megfelelően a Honlap egyes részeinek letöltésekor cookie-k kerülnek elhelyezésre az Érintett számítógépén, amelyek a Honlap egyes funkcióinak működéséhez szükségesek. A cookie-k olyan kisméretű szövegfájlok, melyeket a számítógép és a böngésző elment.

A legtöbb böngésző menüsorában található “Segítség” funkció, tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben

  • hogyan lehet letiltani a cookie-kat,
  • hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy
  • hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
  • hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

A Honlapon használt cookie-k nem okoznak kárt az Érintett számítógépében és nem tartalmaznak vírust.

Google Analytics által elhelyezett cookie-k 

Adatkezelés célja: A Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását külső szolgáltatóként a Google Analytics szervere segíti. A mérési adatok kezeléséről a Google a www.google-analytics.com címen tud részletes felvilágosítást nyújtani.

A Google Analytics a Google Inc. („Google”) elemző-szolgáltatása. A Google Analytics Felhasználó számítógépén tárolt cookie-k (sütik) segítségével elemzi a Honlapon létrejött felhasználói interakciókat. Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a Felhasználó beazonosítása nehézkes, azonban az nem zárható ki.

A Google Analytics cookie-k (sütik) által gyűjtött analitikai információk a Google szervereire kerülnek átvitelre és tárolásra. Ezeket az információkat a Google az Adatkezelő megbízásából dolgozza fel, hogy kiértékelje a Felhasználók holnaplátogatási szokásait, riportokat állítson össze a Honlapon használatának gyakoriságáról, és további, a használattal összefüggő szolgáltatásokat teljesítsen a Adatkezelő felé.

 Kezelt adatok köre: IP cím, Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, melyek alapján a számítógép, illetve a Felhasználó személyének beazonosítása nem lehetséges.

Adatkezelés időtartama: Nem jár le automatikusan

Adatkezelés jogalapja: A felhasználó önkéntes hozzájárulása

A Google által használt cookie-król (sütikről) további információ megtekinthető a következő linken: http://www.google.com/policies/technologies/ads/

 A Google adatvédelmi nyilatkozata megtekinthető az alábbi linken: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/.

 Google Adwords

Adatkezelés célja: A Honlap a Google Adwords remarketing követő kódjait használja. Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel keresse fel Adatkezelő. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A Honlap felhasználói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét és követik az ott található utasításokat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok Adatkezelőtől.

 Kezelt adatok köre: IP cím, Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, melyek alapján a számítógép, illetve a Felhasználó személyének beazonosítása nem lehetséges

 Adatkezelés időtartama: Nem jár le automatikusan

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása

Facebook remarketing

Adatkezelés célja: Facebook remarketing kódok segítségével a Honlapot korábban már meglátogató Felhasználó számára különböző kampányokat, promóciókat jelenít meg az adatkezelő.

Kezelt adatok köre: IP cím, az analitikai célú cookie-k anonimizált és aggregált adatok, melyek alapján a számítógép, illetve a felhasználó személyének beazonosítása nem lehetséges.

Adatkezelés időtartama: Nem jár le automatikusan

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása

Lucky Orange:

Adatkezelés célja: Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérésére szolgál. A mérési adatok kezeléséről a Lucky Orange a https://www.luckyorange.com/ címen tud részletes felvilágosítást nyújtani.

KÜLSŐ felek Weboldalai

Oldalunkról elérhetők harmadik felek által üzemeltetett weboldalak. Az oldalunkról elérhető, vagy abba beépített, külső felek által üzemeltetett internetes hirdetési weboldalak adatvédelmi gyakorlatáért nem vállalunk felelősséget. Egy linknek az oldalon való elhelyezése nem jelenti a csatolt oldal általunk való jóváhagyását. 

Az Ön jogai:

A vásárló kérelmezheti az adatkezelőnél

-tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,

-személyes adatainak helyesbítését,

-személyes adatainak törlését vagy zárolását.

A felhasználó a regisztráció során megadott felhasználói név és jelszó segítségével, a webáruház oldalaira belépve megtekintheti, módosíthatja vagy törölheti saját adatait.

Ha korábban megrendelést küldött el, akkor a megrendeléshez az elküldés pillanatában érvényes adatok lettek csatolva. A megrendeléshez kapcsolt személyes adatairól tájékoztatást, ezek módosítását vagy törlését az adatkezelőnél személyesen, telefonon vagy e-mailben kezdeményezheti.

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, közérthető formában, a regisztrált felhasználó erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha a regisztrált felhasználó kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében

Ha a regisztrált felhasználó nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti

Ügyfél, jogsértés esetén jogorvoslatért fordulhat:

-Az Adatvédelmi Biztos Hivatalához (1051 Budapest, Nádor u. 22.)

-A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz

.Adatbiztonság:

Adatkezelő minden tőle elvárható szükséges intézkedést megtesz az adatok biztonsága érdekében, gondoskodik azok megfelelő szintű védelméről különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. Adatkezelő az adatok biztonságáról megfelelő technikai és szervezési intézkedésekkel gondoskodik.

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

 Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok helyességéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást.

Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a honlapot használó felhasználók honlapján keresztül történő előzetes értesítése mellett, egyoldalúan módosítsa. A módosítások az értesítésben megjelölt napon lépnek hatályba a felhasználóval szemben, kivéve, ha a módosítások ellen a felhasználó tiltakozik. Felhasználó a honlap használatával, elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.