A terhességi orrdugulás, orrfolyás, más néven terhességi rhinitis?

A várandósság egy csodálatos állapot, egy új élet kezdete az egész család számára.

A várandós kismamaként fel kell készülnünk, hogy szervezetünkben sok változás fog bekövetkezni, ami enyhébb, erősebb tüneteket idéz elő. De a legtöbb változás a terhesség után megszűnik.

Az egyik ilyen kellemetlen tünet, ami szinte minden kismamánál jelentkezik, a terhességi orrfolyás, orrdugulás.

A kismamák gyakran gyanakodnak fül-orr-gégészeti problémákra, a vizsgálatok azonban legtöbbször nem járnak eredménnyel.

Amikor megjelennek az orrdugulás első tünetei, minden kismama először az év különböző időszakaiban fellépő betegségekre gondol.

Az őszi, téli időszakban általában megfázásos, influenzás orrdugulásra gyanakodunk, a tavaszi, nyári virágzásos időszakban pedig a különböző allergiák okozta orrdugulásra.

Ilyenkor általában az orvosok, védőnők tudnak pontos felvilágosítást adni az orrdugulás igazi okáról, illetve mit használhatunk biztonságosan orrdugulás ellen.

Az allergiára hajlamos kismamáknál a terhességi orrdugulás még tovább fokozhatja az orrdugulást.

Mi okozza az terhességi orrdugulást?

 • Várandóság idején a progeszteron szint megemelkedik, a vérellátás fokozódik, ezért a nyálkahártyákban vérbőség alakul ki, aminek következménye az orrnyálkahártya duzzanat.
 • Az orrjáratok beszűkülnek, ezért csökken a levegő áramlása, és kialakul az orrdugulás, orrfolyás.
Kismama orrdugulás nélkul

A várandós kismamaként fel kell készülnünk arra, hogy:

 • A terhesség előrehaladtával az orrdugulás egyre kellemetlenebb is lehet, de a baba megszületése után általában megszűnik.
 • El kell fogadnunk, hogy ez a tünet is velejárója a kisbaba születésének, és sajnos csak az orrdugulás tüneteit tudjuk csökkenteni, tehát az előidéző okot nem. És ne is akarjuk!

Egyszerű megoldás gyógyszerek és mellékhatások nélkül!

Nyugodt alvás orrdugulás nélkül.

A terhességi orrdugulás éjszakai tünetei:

Az orrdugulást nappal még csak csak elviseljük valahogy, de az éjszakáinkat nagyon megkeseríti.

Ilyenkor csak szájon át lélegezve kapunk levegőt, ami miatt kiszárad, kicserepesedik a szájpadlásunk, nyelvünk.

Gyakran felébredünk, amitől másnap kialvatlanok, kimerültek, fáradtak, ingerlékenyek, feszültek leszünk.

A duzzadt nyálkahártya és az eldugult orrüregek miatt nagyon gyakori a horkolás, amire általában a párunk hívja fel a figyelmünket.

Mit használhatunk a terhességi orrdugulás ellen?

Merjünk-e használni Orrcseppet, orrsprayt a terhesség alatt?

Leendő anyukaként a terhesség ideje alatt még nagyobb körültekintéssel igyekszünk vigyázni az egészségi állapotunkra, mint a terhesség előtt.

Várandós kismamaként az egyik leggyakrabban felmerülő probléma, hogy orrfolyásra, orrdugulásra a terhesség alatt szabad-e orrcseppet, orrsprayt használni, és ha igen, akkor melyiket és meddig.

Terhességem elejétől folyamatosan el van dugulva az orrom. Főleg evésnél és éjszaka alvás közben zavar. Amint lefekszem és oldalra fordulok, rögtön bedugul az orrom, nem kapok levegőt, egyszerűen nem tudok aludni. Orrcseppeket nem merek használni. Egyik ismerősöm ajánlotta ezt a párnát és gondoltam egy próbát megér, hiszen nem tartalmaz semmilyen károsító anyagot mellyel árthatnék a magzatnak. Már az első éjszaka nagyon sokat segített, nem dugult be az orrom és sokkal nyugodtabban tudtam átaludni az éjszakát. Hálásan köszönöm! – Renáta

Minden kismamának saját magának kell eldöntenie, hogy használja-e az orrdugulás elleni orrnyálkahártya lohasztó orrcseppet, vagy orrsprayt.

Ha mégis a használatuk mellet döntünk, sokkal szigorúbban tartsuk be a használati utasításban leírt használati időtartamot (általában 5-7 nap), hiszen már nem egyedül használjuk!

Az orrdugulásban szenvedő kismamáknak biztonságos és hatékony megoldást kínálunk az új szabadalmaztatott technikával gyártott légzéskönnyítő párnánkkal!

Orrdugulás elleni párna kismamáknak

Kíméletes és természetes megoldás orrdugulásra, orrcsepp és orrspray helyett.

Nem kell már az éjszakát álmatlanul töltenünk, állandóan küszködni az orrdugulás ellen.

Ha ezt a párnát alváskor használjuk, akkor mindenféle orrdugító vegyszer nélkül gyorsan kidugul az orrunk, elmúlik az orrfolyás, orrdugulás és végre ismét nyugodtan végig tudjuk aludni az éjszakát!

A párnába csak természetes anyagokat tettünk, így semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz, tehát nem kell attól félni, hogy ártani fogunk magunknak, vagy a kisbabánknak.

Sokáig küzdöttem az orrdugulással. Orrcsepp nélkül nem tudtam aludni, de tudom, hogy terhesség alatt nem ajánlott a használata, ezért kipróbáltam az orrdugulás ellen párnát. Minden kismamának bátran tudom ajánlani, mert nagyon sokat segít és még az illata is nagyon finom, kellemes. – Tünde

10.500 Ft tart.ÁFA

Garancia

Termékünkre 100% orrfolyás- és orrdugulás mentes garanciát vállalunk! Ha 14 éjszaka után úgy érzi, hogy nem tudtuk megvédeni az éjszakáját az állandó orrfolyástól és az orrdugulástól, akkor küldje vissza a párnánkat és mi visszafizetjük az árát! (a visszafizetés a szállítási költségre nem vonatkozik)

A párnában lévő gyógynövények 6 hónapig őrzik meg hatóanyag tartalmukat, de ez az idő bőven elegendő ahhoz, hogy átvészeljük az orrfolyós, orrdugulásos időszakot.

Kismamáknak orrdugulás elleni párna

Hatása

Már az első éjszaka tapasztaljuk a kellemes változást.

A párnában lévő légzéskönnyítő gyógynövények egész éjjel fokozatosan, és egyenletesen bocsájtják ki az orrdugulás elleni hatóanyagukat. Az illóanyagokat belélegezve elkezdődik az orrjáratunk kíméletes, gyengéd tisztítása, megindul a szabad légzésünk, és az orrdugulásunk megszűnik.

Kik használhatják?

 • kismamák 1-2 hétnél hosszabb ideig tartó orrdugulásuk esetén

Milyen problémáknál segít a légzéskönnyítő párna?

 • terhességi orrfolyás esetén
 • terhességi orrdugulás esetén
 • megfázás miatti orrdugulás esetén
 • náthás orrdugulás esetén
 • influenzás orrdugulás esetén
 • felső légúti megbetegedések esetén

Nyugodt alvás orrdugulás nélkül!

Egyszerű megoldás gyógyszerek és mellékhatások nélkül.
Ha ma megrendeled, holnapra már ott is a segítség!