Orrpolip esetén

Az orrpolip kialakulása

Az orrpolipok általában azon a területen alakulnak ki, ahol az orrmelléküreg az orrüregbe nyílik. A polipok megakadályozhatják az orrmelléküreg szellőzését, így ott folyadék gyűlhet fel, ami gyulladást okozhat.

Mi az orrpolip?

Az orrpolipok az orrnyálkahártya testes kitüremkedései. A polipok könnycsepp alakú képződmények az orrmelléküregek nyílása körül. A polip egy meghámozott, mag nélküli szőlőszemre emlékeztet. Az orrpolipok nem daganatok, jelenlétük nem jelenti a rák kialakulásának kockázatát. A polipok kialakulhatnak fertőzés során, és a fertőzés elmúltával el is tűnhetnek, illetve kifejlődhetnek lassan és megmaradhatnak.

Az orrpolip az orrüreget és az orrmelléküregeket borító, gyulladt nyálkahártya-burjánzásából alakul ki. A nyálkahártya-gyulladás kialakulásáért a levegő szennyezettsége, a nem allergiás eredetű asztma és az anatómiai eltérések (pl. orrsövény-ferdülés) következtében a melléküregek gátolt szellőzése tehetők felelőssé.

Új kutatások szerint az orrpolipok kialakulásában szerepet játszhat a Reflux jelenléte. Refluxos állapotban a gyomorból az enzimek és a savas gőzök feljuthatnak a nyelőcsövön keresztül a szájüregbe, ahol irritálják a garat és az orr nyálkahártyáját, ami begyullad és megduzzad. Ha ez a jelenség túl gyakran bekövetkezik, a gyulladás krónikussá válik, az orrpolip kialakulásának esélye megnő.

Kétszer volt már orrpolip műtétem és újra kiújult. Sok mindent kipróbáltam már, de eddig sajnos nem jártam sikerrel, amikor hallottam erről a párnáról nem sok reményt fűztem hozzá, de meg kell, mondjam kellemesen csalódtam. – Áron

Az orrpolip tünetei

Sokan nem is veszik észre, hogy orrpolipjuk van, annak ellenére, hogy orr-nyálkahártya duzzanatuk, gátolt orrlégzésük, orrfolyásuk vagy krónikus felső légúti fertőzésük van.

Az orrpolip tünetei az orrpolip növekedésével súlyosbodnak.

A kezdeti stádiumra jellemző:

 • a szaglás és íz érzés romlása
 • az orr teltségérzete
 • a gátolt orrlégzés
 • orrfolyás és a garat felé csorgó váladék

A kisebb polipoknál a testhelyzettől is függ, hogy mennyire akadályozzák a légzést: hanyatt fekvésben elmozdulhatnak, szabad orrlégzést biztosítva, álló helyzetben pedig ismét elzárhatják a levegő útját, vagy éppen fordítva.

A nagyobb orrpolipok teljesen elzárhatják az orrüreget, ezért beteg áttér a szájon át történő légzésre. Emiatt a torok és a garat nyálkahártyája kiszárad, a torok érzékennyé válik, begyullad. Az orrmelléküregek, az arcüregek és a homloküreg nyílásainak elzáródnak, ami gyulladásához vezet, mivel nem tudnak az üregek megfelelően szellőzni. A polip beterjedhet a rostasejtekbe, amelyeket az orrüreg csontos fala határol, és a melléküregekbe. Ennek következményeként a betegek arctáji fájdalmat és fejfájást panaszolnak.

Ha az orrpolip teljesen kitölti az orrjáratokat, fellépnek az orrdugulás miatti alvási apnoe (légzéskimaradás) tünetei:

 • horkolás
 • erőltetett légző mozgás
 • az alvás alatti elhúzódó légzésszünet, aminek következményeként csökken a vér oxigénszintje, melyre legérzékenyebben az agy reagál és forgolódással, nagy horkantással felébreszti az alvó embert, ezért az alvás töredezetté és felszínessé válik.
 • az orrgaratba nőtt polip orrgarati váladékcsorgást és teltségérzetet okoz
 • csökkent vagy megszűnt szaglás (szaglás- és íz vesztés)

Az orrpolip okozta orrdugulás miatt sokan használnak orrcseppeket és orrsprayeket azért, hogy csökkentsék a duzzanatot az orrban, kapjanak levegőt és el tudjanak aludni. Pedig hosszútávon ez nem jó megoldás, mert ezek a szerek tönkre teszik az orr nyálkahártyáját és függőséget alakítanak ki.

Magyar újdonsággal az orrpolip orrdugulásban szenvedő emberek részére.

Egy új fejlesztésnek köszönhetően a meglévő párnája képes lesz arra az alvás alatt, hogy támogassa a légzést.

Technológiánkkal légzést segítő gyógynövényeket építünk be poliészter szálak közzé, melyből orrdugulás elleni párnát készítünk.

Egyszerű megoldás gyógyszerek és mellékhatások nélkül!

Nyugodt alvás orrdugulás nélkül.

Orrpolip okozta orrdugulásra párna

Alvás során a testünk hőjének hatására megindul a párnában lévő gyógynövényeknek a hatóanyagának kiáramlása. A párnában lévő gyógynövények egész éjjel fokozatosan, és egyenletesen bocsájtják ki hatóanyagukat. Ezeket belélegezve elkezdődik az orrjáratok kíméletes, gyengéd tisztítása, megindul a szabad légzés, és az orrdugulás megszűnik.
Amikor felkelünk, a párna lehűl és a gyógynövények hatóanyag kibocsátása lelassul.

Ha szeretné, hogy orra újra szabadon lélegezzen az alvás alatt, használja az orrpolip okozta orrdugulásra készített párnánkat, mely olyan gyógynövények keverékét tartalmazza, amely meggátolja az orrdugulást, biztosítja a lerakódott nyáknak az ürülését. Baktériumölő és vírusölő hatása révén segíti a felső légúti gyulladás megszüntetését. Nem okoz függőséget, nem irritálja az orr nyálkahártyáját. Természetes növényi összetevőket tartalmaz. Amint letesszük a fejünket a párnára a hatás pár perc múlva érezhető, az egyik majd a másik orrnyílás is szelelni kezd. A növények hatóanyaga meggátolja az alvás alatt kialakuló orrdugulást, így az alvás egyenletesebb és pihentetőbb lesz.

10.500 Ft tart.ÁFA

Garancia

Termékünkre 100% orrfolyás- és orrdugulás mentes garanciát vállalunk! Ha 14 éjszaka után úgy érzi, hogy nem tudtuk megvédeni az éjszakáját az állandó orrfolyástól és az orrdugulástól, akkor küldje vissza a párnánkat és mi visszafizetjük az árát! (a visszafizetés a szállítási költségre nem vonatkozik)

A párnában lévő gyógynövények 6 hónapig őrzik meg hatóanyag tartalmukat, és ez az idő alatt folyamatosan biztosítja az orrdugulás mentes nyugodt alvást.

Orrpolip okozta orrdugulásra párna

Hatása

Már az első éjszaka tapasztaljuk a kellemes változást.

A párnában lévő légzéskönnyítő gyógynövények egész éjjel fokozatosan, és egyenletesen bocsájtják ki az orrdugulás elleni hatóanyagukat. Az illóanyagokat belélegezve elkezdődik az orrjáratunk kíméletes, gyengéd tisztítása, megindul a szabad légzésünk, és az orrdugulásunk megszűnik.

Kik használhatják?

 • 6 éves kor felett, akiknek az orrpolip miatt orrdugulásuk van

Milyen problémáknál segít a légzéskönnyítő párna?

 • orrpolip miatt orrfolyás esetén
 • orrpolip miatt orrdugulás esetén
 • megfázásos orrdugulás esetén
 • náthás orrdugulás esetén
 • influenzás orrdugulás esetén
 • felső légúti megbetegedések esetén

Nyugodt alvás orrdugulás nélkül!

Egyszerű megoldás gyógyszerek és mellékhatások nélkül.
Ha ma megrendeled, holnapra már ott is a segítség!