Orrdugulás ellen gyerekeknek

Az orrdugulás minket felnőtteket is eléggé megvisel. Kisgyermekeink még nehezebben viselik az orrdugulással járó kellemetlenségeket, az orrcseppek állandó használatát, a gyakori orrfújást.

Gondoljunk csak bele, hogy a csecsemők kizárólag orron keresztül veszik a levegőt!

Milyen küszködést jelent nekik eldugult orral enni és aludni? A legrosszabb dolog, hogy Ők még el sem tudják mondani a kis problémájukat, csak keservesen nyöszörögnek, szörcsögnek, sírdogálnak.

Ezért kell nagyon odafigyelnünk, hogy a kis orrocskájuk minél hamarabb kitisztuljon.

Az orrdugulás 5 fő okozója gyerekeknek

I. Fogzás miatti orrdugulás

Kisbabáknál a fogzás ideje általában a 4. hónapos kórtól a 7. hónapos korukig tart. Ez a 3-4 hónap állandó feszültséget okoz a pici babának. A fogzás miatt nagyon gyakran begyullad az orrnyálka hártyájuk is, ami tartós orrdugulást idéz elő.

A babák ilyenkor nehezen tudnak elaludni, vagy ha elalszanak, az alvásuk felszínes és nem pihentető. Alvás közben gyakran szörcsögnek, horkolnak, és gyakori a tartós légzészavar.

A héten rendeltem Önöktől orrdugulás elleni párnalapot a 11 hónapos kisfiamnak, akinek a fogzása miatt erősen be van dugulva az orra. Hálás köszönetem a gyors postázásért, a termékkel is nagyon meg vagyok elégedve! – Brigitta

II. Megnagyobbodott orrmandula miatti orrdugulás

Kisgyermekeknél általában a megnagyobbodott orrmandula a felelős a következő betegségekért: elhúzódódó felső légúti hurut, gennyes orrfolyás, köhögés, középfülgyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, és krónikus orrdugulás.

Az orrgaratmandulából lecsorgó váladék köhögést, gége és hörgőgyulladást okozhat, asztmás tüneteket válthat ki, illetve a már meglévő asztmát tovább súlyosbíthatja.

Az éjszakai orrdugulás tovább rontja a helyzetet, mert alvás közben horkolást és gyakori légzéskimaradást okoz. Emiatt kisgyermekünk másnap fáradt és figyelemzavaros lesz.

III. Reflux, vagyis a savas visszafolyás miatti orrdugulás

A csecsemők az etetés után gyakran büfiznek vissza kisebb mennyiségű anyatejet.

Ha a vissza büfizés nagyobb mennyiségű., illetve gyakori, ezt nevezzük bukásnak, vagy refluxnak. Ebben az időszakban érdemes a kisbabákat étkezés után reflux párnán pihentetni. A kisbabák a refluxot általában 10 hónapos korukra kinövik, mert addigra megerősödik a gyomorszáj záróizma.

Bölcsődés, óvodás, iskolás gyermekeknél gyakran jelentkezik éjszakai orrdugulás, napközbeni gyakori köhögés, krónikus arcüreggyulladás vagy közép fültőmirigy gyulladás. Ha ezeket a tüneteket nem bakteriális, vagy vírusos fertőzés okozza, akkor nagy valószínűséggel a reflux miatt alakultak ki. Sajnos már egyre több kisgyerekek szenved az éjszakai savas visszafolyás miatt a fenti tünetektől. Általában nincs gyomorégés, vagy egyéb refluxra utaló tünetük, ezért is hívják néma refluxnak.

Az éjszakai savas visszafolyást reflux párna használatával, a felsőtest megemelésével lehet csökkenteni. A megemelt felsőtest segíti a begyulladt arcüreg és eldugult orr váladékának kiürülését is.

Ha az orrdugulás, és a fenti tünetek hosszabb időn keresztül sem szűnnek meg, akkor minél előbb fel kell keresni egy fül –orr-gégész szakorvost.

IV. Nátha, megfázás, influenza miatti orrdugulás

A náthás, megfázásos, influenzás szezon általában ősztől tavaszig tart. Ilyenkor kezdődik gyermekeinknek a bölcsőde, óvoda, iskola.

Általában szeptember közepe-vége felé kezdődik az első náthás megbetegedés. A közösségekben a gyermekek hamar elkapják egymástól a betegségeket. Elkezdődik a hiányzások időszaka. Ilyenkor a lebetegedett gyermekeink általában az egész családot megfertőzik. Egy megfázásos szezon alatt 4-6 szor is visszafertőződhetnek gyermekeink.

V. Allergiás orrdugulás

Az allergia szezon három nagyobb időszakra bontható szét:

 • Tavasszal a virágzások kezdetekor
 • Nyár végén a parlagfű virágzáskor
 • Télen a fűtési szezon alatt a száraz levegő és a poratka okozza az allergiát

Az allergiás időszakban gyerekeinknek nemcsak az orrdugulás ellen kell küzdeniük, hanem az állandó szemviszketéssel, torok viszketéssel és tüsszögéssel is. Ezek a tünetek együttesen nagyon nagy és állandó belső feszültséget okoznak. Az a szülő, aki nem allergiás nem tudja átérezni, és megérteni gyermeke lelki és idegi állapotát.

Ilyenkor gyermekeink türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek, lobbanékonyak, és gyakran ingerülten reagálnak az egyszerű dolgokra is.

Az éjszakai orrdugulás

Az éjszakai orrdugulás nem csak gyermekünk, hanem az egész család éjszakáját tönkreteszi. Ha a gyermekünk orra eldugul, akkor nyöszörög, szörcsög, sír, horkol.

A nyitott szájon át történő légzés miatt a szájüregük kiszárad, kicserepesedik. Az orrüreg bedugul, az orrváladék ilyenkor a garat felé folyik le, ami további légzés problémákhoz vezethet.

Általában ha a gyermek nem tud aludni, sír, szörcsög, horkol, ilyenkor az egész család nem alszik.

A 6,5 hónapos kisfiamnak rendeltem eredetileg, akinek már egy hónapja be volt dugulva az orra. Nyilván voltunk orvosnál, orrcsepp hegyek, ami csak arra „használt”, hogy kínoztam a gyereket. Szegénykém éjszaka ötször-hatszor felébredt, mert nem tudott szuszogni. Kedden kaptuk meg a párnalapot, két éjszaka aludt rajta ( nappal is ), az elmúlt éjszaka 2-szer kelt fel és csak szopizni. Azt nem mondom, hogy teljesen elmúlt az orrdugulás, de lényegesen javult! – Apollónia

Az orrdugulás és alvászavar

Minket, felnőtteket is megvisel egy orrdugulásos éjszaka, gyermekeink sokkal nehezebben viselik ezeket a megpróbáltatásokat. Nekik sokkal fontosabb a pihentető nyugodt alvás a fejlődésükhöz.
A több napon keresztül tartó felszínes, töredezett alvás miatt másnap fáradtak lesznek, feszültebben, idegesebben reagálnak a környezetükre.
Óvodában, iskolában nehezebben tudnak figyelni, koncentrálni, tanulni.
Kevesen tudják, hogy nagyon sok gyermeknél okoz az éjszakai légzésprobléma, orrdugulás nappali hiperaktivitást.

A délutáni bölcsődei, óvodai alvás

A napközbeni alvás nagyon fontos a gyermekeink fejlődéséhez. Ha otthon alszik, csak a családot zavarja az orrdugulás miatti szörcsögéssel, horkolással.

De képzeljük csak el, amikor 10-20 vagy akár 30 kisgyermek együtt próbál meg elaludni! Elég, ha egy gyermek zavarja a többieket az orrdugulásával, de általában egyszerre több gyermek beteg, és el van dugulva a kis orruk.

Az óvónőknek nagy feszültség, ha a gyermekek nem tudnak aludni, és fáradtan kell átadni a gyermekeket az érkező szülőknek.
A szülők pedig bosszankodnak, hogy megint fáradtan kell hazavinniük a gyerekeket, akiknek otthon semmihez sincs kedvük.
A délutáni alváshoz bölcsődés és óvodás csoportoknak egyaránt ajánljuk, hogy minden gyermek tudjon nyugodtan pihenni.

A kislányom nagyon szereti a párnalapot, még az oviba is viszi magával. Köszönöm az ügyfélszolgálat kedvességét! Köszönettel, Mónika

Bölcsődés és óvodás csoportoknak is ajánljuk

A délutáni alváshoz bölcsődés és óvodás csoportoknak egyaránt ajánljuk, hogy minden gyermek tudjon nyugodtan pihenni.

Az éjszakai orrdugulás kezelése

Orrdugulás ellen nappal tudunk használni orrcseppet, orrsprayt, orrszívót és kiegészítésként különböző házi praktikákat.

Gyermekeinknél az orrcsepp és orrspray használatánál még jobban oda kell figyelnünk a használati utasításban leírtakra, hiszen az ő kis orrnyálkahártyáik ezerszer gyengébbek a mienknél. A termékek túladagolása miatt gyakori szaglásvesztés, illetve az Orrcsepp függőség.

De sajnos alvás alatt ezeket a termékeket nem tudjuk használni!

Orrdugulás elleni légzéskönnyítő párnalap gyerekeknek

Ez a speciális Párnalap hűsíti az orrnyálkahártyát, összehúzza az ereket, csökkenti a duzzanatot. Így a levegő akadálytalanul bejut az orron keresztül a tüdőbe.

Gyermekünk és így az egész család nyugodtan végigalussza az éjszakát.

5.990 Ft tart.ÁFA

A párnalap használata egyszerű

Kisgyerekeknél, ha még nem alszanak párnán, akkor a párnalapot helyezzük a matracra a lepedő alá. Nagyobb gyerekeknél pedig tegyük a párnára a párnahuzat alá, arra az oldalra, ahol a gyermekünk orra találkozik a párnával.

 • minden méretű és minden típusú párnához használható
 • oldal, háton és hason fekvőknek egyaránt hatásos

Garancia

Termékünkre 100% orrfolyás- és orrdugulás mentes garanciát vállalunk! Ha 14 éjszaka után úgy érzi, hogy nem tudtuk megvédeni az éjszakáját az állandó orrfolyástól és az orrdugulástól, akkor küldje vissza a párnalapokat és mi visszafizetjük az árát! (a visszafizetés a szállítási költségre nem vonatkozik)

A párnalapokban lévő gyógynövények 7 napig őrzik meg hatóanyag tartalmukat, de ez az idő bőven elegendő ahhoz, hogy átvészelje a megfázásos időszakot

Gyerekeknek Orrdugulás Ellen Légzéskönnyítő Párnalap

Hatása

Már az első éjszaka tapasztalható a változás. Ahogy gyermekünk ráteszi a párnalapra a kis fejét, egy pár percen belül az egyik majd a másik kis orrnyílása is szelelni kezd, és szépen, nyugodtan elalszik.

Kik használhatják?

 • kisbabák hat hónapos kortól
 • nagyobb gyermekek bármikor orrdugulás esetén

Milyen betegségeknél segít a légzéskönnyítő párnalap?

 • fogzás miatti orrdugulás esetén
 • megfázásos, náthás orrdugulás esetén
 • influenzás orrdugulás esetén
 • megnagyobbodott orrmandula miatti orrdugulás esetén
 • allergiás orrdugulás esetén
 • kruppos köhögés esetén
 • felső légúti megbetegedések esetén

Nyugodt alvás orrdugulás nélkül!

Egyszerű megoldás gyógyszerek és mellékhatások nélkül. Ha ma megrendeled, holnapra már ott is a segítség!