Orrsövényferdülés esetén

Az orrsövényferdülés kialakulása

10 emberből általában 7-8 embernek orrsövényferdülése van, és ezek közül lehet enyhébb, vagy erősebb görbületű orrsövényferdülés. Az orrsövény a terhesség 6. hónapjáig puha kötőszövetből áll. Ezután kezd növekedni és kialakulni a végleges csontos és porcos rész. Ez a növekedés gyakran gyorsabban zajlik le az orr többi részéhez képest, ezért az orrsövénynek valamelyik irányba el kell fordulnia. Mivel az orrsövényben elöl lévő porcos rész puhább, mint a hátul lévő csontos rész, természetesen a porcos rész fog görbülni.

A görbülési  irány általában oldalirányú,tehát balra vagy jobbra kezd el görbülni az orrsövény porcos része,de gyakori a függőleges (le-fel)elhajlás is.

Az orrsövényferdülést a születés pillanatától kezdődően  az életünk folyamán előidézheti bármilyen erősebb nyomás, ütés, fizikai behatás is.

Az orrsövényferdülés azért okozhat panaszt, mert az orr szellőzése megváltozik. Azon az oldalon ahol kisebb a rés, a levegő áramlása lecsökken, az orrlégzés romlik. A görbület másik oldalán, ahol nagyobb a rés, túl nagy lesz a beszívott levegő áramlása, így az orrnyálkahártya nem tudja kellőképpen felmelegíteni és párásítani a beszívott levegőt. Emiatt az orrunk nem tudja megfelelően ellátni az eredeti funkcióját.

A gátolt orrlégzés  nemcsak, hogy kellemetlen, hanem számos betegség előidézője is lehet. Gyakran arcüreggyulladás, középfülgyulladás, melléküreg gyulladás alakulhat ki. Folyamatos orrdugulást, orrváladékozást, krónikus orrmelléküreg-gyulladásokat és fejfájást is okozhat.

Nagyon gyakori az állandó váladéktermelés, ami orrfolyást, a garat felé csorgó váladékozást okozhat, és az orrmelléküregek gyulladásához is vezethet. A tünetek még tovább erősödhetnek, ha orrsövényferdülésünk van és még allergiásak is vagyunk.

A ferde orrsövénynek az orrhangú beszéd is lehet tünete. Gyakoriak a  fülpanaszok, középfülgyulladás, néha okozhat  halláscsökkenést is. Előidézhet tartós fejfájás is, ha a ferdülés mértéke olyan nagy, amikor az orrsövény az orr oldalsó részének, az orrkagylóknak a nyálkahártyájával érintkezik. Ilyenkor gyakran nyálkahártya-összenövés is kialakulhat. Az nagyobb mértékű orrsövényferdülés nagymértékben fokozza a horkolást.

Orrsövényferdülés okozta alvászavar

Nappal még valahogy elviseljük az orrdugulás miatti kellemetlenségeket, használjuk az orrcseppeket, orrsprayeket, de mit tehetünk alvás alatt?

Az orrsövényferdülés miatti orrdugulás tönkreteszi az alvásunkat, nem kapunk elegendő levegőt, ezért gyakran felébredünk. Ezek a gyakori felébredések kialvatlansághoz, napközbeni fáradsághoz vezetnek, amitől ingerlékenyebbek leszünk, és nem tudunk koncentrálni a munkánkra.

Műtét után sem kaptam tökéletesen az orromon levegőt. Édesanyám meglepett az orrsövényferdülés esetén párnával, ami egyszerűen csodálatos! Már az első éjszaka éreztem a változást. Ajánlom mindenkinek, egy próbát mindenképp megér. – Anikó

Gyakran az orrsövényferdülés határozza meg, hogy melyik oldalunkon alszunk.

Amelyik oldalon az orrsövényferdülésünk van, annak megfelelő oldalunkon alszunk, mert a levegővételnél csak a másik orrnyílásunkra támaszkodhatunk. Az alvás legtöbbször nyitott szájjal történik, így kiszárad a torok, szörcsögéssel, intenzív forgolódással zavarva ezzel a környezetükben alvókat. Gyakori a verejtékezés, izzadás.

Magyar újdonsággal az orrdugulás ellen az orrsövényferdülésben szenvedő emberek részére.

Egy új fejlesztésnek köszönhetően a meglévő párnája képes lesz arra az alvás alatt, hogy támogassa a légzést. Technológiánkkal légzést segítő gyógynövényeket építünk be poliészter szálak közzé, melyből orrdugulás elleni párnát készítünk.

A párnát azoknak ajánljuk, akiknek az orrsövényferdülés miatt nehezebben vesznek levegőt és emiatt rosszul alszanak.

Egyszerű megoldás gyógyszerek és mellékhatások nélkül!

Nyugodt alvás orrdugulás nélkül.

Légzéskönnyítő párna orrsövényferdülés esetén

Alvás során a testünk hőjének hatására megindul a párnában lévő gyógynövényeknek a hatóanyagának kiáramlása. A párnában lévő gyógynövények egész éjjel fokozatosan, és egyenletesen bocsájtják ki hatóanyagukat. Ezeket belélegezve elkezdődik az orrjáratok kíméletes, gyengéd tisztítása, megindul a szabad légzés, és az orrdugulás megszűnik.
Amikor felkelünk, a párna lehűl és a gyógynövények hatóanyag kibocsátása lelassul.

Garancia

Termékünkre 100% orrfolyás- és orrdugulás mentes garanciát vállalunk! Ha 14 éjszaka után úgy érzi, hogy nem tudtuk megvédeni az éjszakáját az állandó orrfolyástól és az orrdugulástól, akkor küldje vissza a párnánkat és mi visszafizetjük az árát! (a visszafizetés a szállítási költségre nem vonatkozik)

A párnában lévő gyógynövények 6 hónapig őrzik meg hatóanyag tartalmukat, és ez az idő alatt folyamatosan biztosítja az orrdugulás mentes nyugodt alvást.

10.500 Ft tart.ÁFA

Légzéskönnyítő párna orrsövényferdülés esetén

Hatása

Már az első éjszaka tapasztaljuk a kellemes változást.

A párnában lévő légzéskönnyítő gyógynövények egész éjjel fokozatosan, és egyenletesen bocsájtják ki az orrdugulás elleni hatóanyagukat. Az illóanyagokat belélegezve elkezdődik az orrjáratunk kíméletes, gyengéd tisztítása, megindul a szabad légzésünk, és az orrdugulásunk megszűnik.

Kik használhatják?

  • 6 éves kor felett, akiknek az orrsövényferdülés miatt orrdugulásuk van

Milyen problémáknál segít a légzéskönnyítő párna?

  • orrsövény miatt orrfolyás esetén
  • orrsövény miatt orrdugulás esetén
  • megfázásos orrdugulás esetén
  • náthás orrdugulás esetén
  • influenzás orrdugulás esetén
  • felső légúti megbetegedések esetén

Nyugodt alvás orrdugulás nélkül!

Egyszerű megoldás gyógyszerek és mellékhatások nélkül.
Ha ma megrendeled, holnapra már ott is a segítség!