Egy allergiás romantikus hétvége!

Judittal mindketten egyetemre járunk. Már alig vártuk a nyári szünetet.

Letudtuk a közel két hónapos diák munkát, amivel a jövő évi tandíjba szoktunk bepótolni, illetve a nyári kikapcsolódásra is itt keressük meg a rávalót.

Megbeszéltük, hogy az együtt járásunk 5. évfordulóját egy romantikus wellness hétvégével ünnepeljük meg. Hosszas keresgélés után sikerült egy jó kis last minute akciót kifognunk egy igen menő szállodában. A szív

ünk majd kiugrott a helyéből, hogy egy ilyen előkelő szállodát sikerült kifognunk. Úgy éreztük, ez a legméltóbb megünneplése az évfordulónknak. Úgy éreztük, ez egy igazi elő nászút lesz. Alig vártuk az augusztus végét, az indulás idejét.

Elérkezett a várva várt időpont, boldogan készülődtünk, csomagoltunk, álmodoztunk.

Megbeszéltük, hogy egész hétvégén ki sem jövünk a szobánkból, mindent az ágyba kérünk. Apámtól elkértem a kocsiját, hogy ilyen hosszú útra ne az én öreg verdámmal döcögjünk le.

allergiás hétvége

Kicsit későn ébredtünk 🙂 az indulás napján, így sajna a nagy melegben kellet a 4-órás utat végig autózni. De sebaj, az apám kocsijában volt klíma, és a motor is bírta.

Csak mi nem nagyon bírtuk.

Mindketten pollen allergiásak vagyunk, ilyenkor gyógyszeren élünk, de így legalább nincsenek annyira tünetek. A hideg klíma pillanatok alatt belobbantotta a begyulladt az arcüregünket, és bedugította az orrunkat.

Mikor apámnak elmeséltem a történteket, először jót röhögött, majd a fejéhez kapott és sajnálkozva megjegyezte: A fenébe a klíma pollenszűrője tavaly, vagy tavaly előtt volt utoljára kitisztíttatva. Nem is csodálkozik, hogy így jártunk. Ők nem érezték, mert nem allergiásak.

Na mindegy, mi szerencsésen megérkeztünk az álmaink hotelébe.

Meseszép hely, luxus körülmények, all inclusive ellátás, hát kell ennél jobb?

allergia és a hotelszoba

Gyorsan kidobáltuk a bőröndöket, és rohanás a svédasztalos vacsorához, ahol azt sem tudtuk mit együnk. Íncsiklandozóbbnál íncsiklandozóbb falatkák vártak minket, egy kicsi nasi innen, egy kicsi nasi onnan, majd irány a wellnes részleg, hogy le mossuk  az út porát, és végre ellazuljunk.

Itt jött a második villámcsapás!

A romantikus kétszemélyes wellness fürdő rózsaszirmokkal megszórva és pezsgővel bekészítve, a harmónikus, sejtelmes fények, a csodásan illatozó illatgyertyák, a kényeztető illóolajok a mennyországba röpítettek minket.

allergia és a fürdőzés

Az első 3 percig, mert eddig kaptunk az orrunkon levegőt , ugyanis a rengeteg  mű, és erős  illat felmarta a már begyulladt orrnyálkahártyánkat, és végleg bedugaszolta. De ha már fizettünk érte akkor egy kicsit elüldögéltünk, és megittuk a pezsgőt, legalább nem éreztük az erős illatokat annyira.

Hát ennyit a romantikus wellnessről.

Visszamentünk vacsorázni még egy kicsit, és úgy döntöttünk, hogy az est további részében a szobánkban maradunk, minden illattól mentesen. Ez viszont nem volt egyszerű. Mert most vettük igazán csak szemügyre a romantikus párok szobáját. Sajnos ez allergiásoknak egy kicsit sok volt.

A hotel kedvességből bekészített egy csokor levendulát az ágyunkra, pár csokor virágot az asztalokra, meggyújtott pár illatmécsest, és a nagy része a tisztálkodó szereknek illatanyagot tartalmazott.

Ezeket nagyon gyorsan hatástalanítottuk, eloltottuk, kidobtuk, elküldtük a szobapincérrel, vagy nem használtuk.

Az orrunkat akkorának éreztük, mint egy ház. Levegő se ki, se be nem jött rajta. De nem keseredtünk el, hisz mienk volt az egész gyönyörű hétvége, és együtt voltunk.

allergia és a hotel

Végre a nyugodt pihenés következett. Megbontottuk a részünkre odakészített pezsgőt, és a finom gyümölcstálból ellazulva, boldogan falatoztunk. Ettük a friss epret, görögdinnyét, sárgadinnyét, banánt, kivit, szőlőt.

Bár ne tettük-ettük volna. Ugyanis pillanatokon belül erős száj és torok viszketés, szemviszketés, és tüsszögés következett mindkettőnknél. Na gyorsan előkaptuk a gyógyszereket és a szemcseppet, hogy minél hamarabb próbáljunk enyhíteni a kínunkon. Először valami permetszerre, vagy valami vegyszer maradványra  gondoltunk, és gyorsan ránéztünk a neten.

Itt olvastuk megdöbbenve, hogy létezik keresztallergia, amit bizonyos gyümölcsök, zöldségek idéznek elő, felerősítve az allergia amúgy is kínzó tüneteit.

keresztallergia

Most már kitört belőlünk a kényszeredett nevetés, ahogy végig pörgettük a mai nap romantikus, orrdugulásos részeit.

A várva várt romantikus éjszaka helyett már csak egy jót akartunk aludni, hogy holnap kipihenten és minden kínt elfeledve boldogan ébredjünk egymás karjaiban.

Az orrdugulás miatti hangos horkantásoktól, fújtatásoktól inkább egy medve barlangjához hasonlított a szobánk. Hajnaltájt még a falszomszéd is átdübögött, hogy ne horkoljuk már. Könnyű neki.

Az egész éjszaka alig aludtunk valamit a kínzó orrdugulástól, reggelre pedig cserepesre száradt a torkunk és a szánk.

A következő két napot megpróbáltuk illatanyag mentesen tölteni, azaz ténylegesen szobafogság volt. Nincs wellness, nincs kényeztető fürdő, illóolajos masszázs, nincs semmi. Csak a jó kis szobai zuhany az otthoni illatmentes tusfürdővel.

Hazafelé már nem kapcsoltuk be a klímát, inkább főttünk a jó meleg kocsiban.

Otthon mindenki tele volt várakozással, hogyan telt ez a luxus romantikus hétvége meséljünk már.

Ledöbbenve hallgatták a mi kis allergiás orrdugulásos történeteinket.

Én a barátoknak, Judit a barátnőinek chatelte meg a mi kis kálváriánkat.

Mindenki nagyon sajnálta a velünk történteket, és megdöbbentünk, hogy többen megkérdezték, ha allergiásak vagyunk, és ilyen különleges helyre mentünk, miért nem vittünk magunkkal allergiás orrdugulás elleni párnát. Ez nagyban megkönnyítette volna az éjszakai orrdugulásunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük