Melyik a legjobb allergia ellenes szer?

Az allergia kezelésére leggyakrabban használt tabletták antihisztamint tartalmaznak.

Van belőlük egy jó pár így érdemes odafigyelni, hogy melyiket is használjuk!

Vannak az első generációs antihisztaminok pl. cetirizin, loratadin. Ezeknél a következő mellékhatásokkal kell számolni: álmosság, fáradékonyság, fejfájás, szájszárazság. Nyugtató-altató hatású készítményekkel együtt fogyasztva fokozott óvatosságot igényel.

A második generációs antihisztaminok pl. desloratadin, levocetirizin már kevesebb mellékhatással rendelkeznek. Nem nyugtató hatásúak, nem okoznak fejfájást,fáradékonyságot, mert nem a központi idegrendszerre hatnak. Ezek a készítmények csak receptre kaphatók, mert más gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphetnek. Az alkohol fogyasztása fokozhatja a gyógyszer mellékhatásait.

A legmodernebb antihisztaminok a harmadik generációba tartoznak pl. fexofenadin, bilasztin ezek már egyáltalán nem álmosító hatásúak.

Hiba! Nincs megadva fájlnév.

Az allergiával együtt járó orrdugulás, orrfolyás, szemviszketés tüneteinek kezelésére a tabletták mellett használatosak a szemcseppek,orrcseppek, orrspray-k.

A szemcseppek csökkentik a szem égő, viszkető érzését.

szemviszketés, piros szem

Fontos tudnivaló, hogy:

  • cseppentés után a jármű vezetés veszélyes lehet, mert átmenetileg elhomályosulhat a látás
  • kontaktlencse használata nem ajánlott
  • mivel bejut a vérkeringésbe ezért más betegségekre szedett gyógyszerek hatását megváltoztathatja
  • tévhit, hogy hosszútávon használható

Orrcseppek, orrspray-k használata

Ezek a készítmények az orrdugulást, orrfolyást csökkentik.

A legfontosabb, hogy nagy részük 7 napnál tovább nem alkalmazható (főleg a vény nélkül kaphatók) mert hatásuk pont az ellentétére fordulhat, orrdugulást okoz!

A vényköteles szteroid tartalmú készítmények hosszabb időn keresztül is alkalmazhatók, de mellékhatásuk jóval nagyobb, ezért csak kis mennyiségben használhatók.

Egy magyar találmánynak köszönhetően az orrfolyás és az orrdugulás az alvás alatt, mellékhatások nélkül, vegyszerek nélkül, biztonságosan megszüntethető.

Már 6 hónapos kortól használható az orrdugulás elleni párnalap, amit be kell tenni a gyermek feje alá és az orrjáratok kitisztulnak, és a gyermek végigalussza az éjszakát!

Felnőttek használhatják a 2 az 1-ben allergiás orrdugulás, orrfolyás ellen kifejlesztett párnát, mely képes elapasztani az orrfolyást és meggátolni az orrdugulást. Nem kell többé az éjszakát orrfújással és forgolódással tölteni. Amint a párnára leteszi a fejét és az orrjáratok percek alatt kitisztulnak és jöhet a nyugodt orrdugulás mentes alvás. Mindez vegyszer és mellékhatások nélkül.

A termékképre kattintva részletesebben megismerheted és megrendelheted a terméket.

orrdugulás ellen légzéskönnyítő párnalap gyerekeknek
allergiás orrfolyás és orrdugulás ellen párna 2 az 1-ben

Ha van olyan barátod, aki hasonló gondokkal küzd, akkor oszd meg vele a cikket és segítsd, hogy jobban teljenek az éjszakái.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük