Torkig vagyok az allergiámmal!

Edit vagyok, 38 éves, közalkalmazott. Az orvosom nemrég megállapította, hogy orrdugulásban szenvedek. Sajnos ez az allergia rendkívüli megnehezíti a hétköznapjaimat. Pocsékul alszom, az allergiám miatt állandóan felébredek. Hánykolódom az ágyamban, jobbra-balra forgolódom órákon át, és emiatt a férjem is egyre többször felkel.

Az esti nyűg után reggel folyton kialvatlanul ébredek. Miután felébredek, kapar a torkom, viszket a szemem, és ettől mindig nagyon kétségbe esem. Folyton azon aggódom, vajon a mai nap milyen lesz? Sajnos emiatt egyre kevésbé vagyok türelmes a kislányommal és a kisfiammal. Mostanában gyakran veszekszem velük a reggeli elkészítése miatt, vagy azért, mert azt tudakolom, megcsinálták-e az előző napi házi feladatukat. Régen ez nem így volt. A férjemmel sem. Az orrdugulásomból fakadó esti hánykolódásom miatt ő is kialvatlanul ébred, és ez szintén egyre több vitával jár, holott nem is olyan régen még hideg fejjel meg tudtuk beszélni a problémáinkat.

családi problémák az allergia miatt

A munkahelyemen is egyre ingerültebben viselkedem. Az allergiám miatt örökké attól rettegek, vajon a hányadik ügyfélnél kell abbahagynom a tárgyalást, mert tüsszögés tör rám? Más gondok is kínoznak:

  • Sokszor kell-e majd újabb papírt kitöltenem, mert az orrdugulásom, és az abból eredő stressz miatt rosszul töltöm ki a nyomtatványokat?
  • Tudok-e majd koncentrálni az ügyfelek sokféle és végeláthatatlannak tűnő panaszaira?
  • Nem leszek-e túl ingerült, ha sok ügyféllel kell foglalkoznom?

Az allergiám miatt mostanában egyébként is hajlandó vagyok túlreagálni a dolgokat, leginkább a kollégáim és a főnököm kéréseit. Attól félek, hogy egyszer nagyon dühös leszek, és üvölteni fogok velük. Akkora stresszt vált ki az orrdugulás, hogy lehetetlen feladatoknak gondolom a kollégáim, a főnököm és az ügyfelek legcsekélyebb kéréseit is.

munkahelyi gondok az allergia miatt

Ugyanez folytatódik a késő délutáni, kora esti órákban, a bevásárlás közben is. Nemrég ingerülten válaszoltam az eladónőnek, pedig tudom, hogy nem kellett volna. Erről is az allergiám tehet. Az eladónő csak segíteni akar nekem, nem pedig hátráltatni. Ingerült leszek akkor is, ha hosszú sor áll mögöttem, pedig emiatt sem kellene mérgelődnöm, a mögöttem állók is ugyanolyan munkában megfáradt, mindennapi gondokkal küszködő emberek, mint én. Próbálom leküzdeni az orrdugulás miatti stresszt, de otthon is úgy érzem, hogy ez egyre nehezebb. Este minden úgy folytatódik a családdal, ahogy reggel elkezdődött: a gyerekeken számon kérem a leckét, a férjemmel mindenen összekapunk. Lefekvés előtt pedig minden nap ugyanazért aggódok: Mennyire fogja most megkeseríteni az allergiám a nyugodt elalvást?

Szerencsére van megoldás! Ne csak korán feküdjünk le, hogy másnap kipihentek legyünk, fontos az is, milyen párna kerül a fejünk alá és ez mennyire könnyíti az alvást. Az allergia okozta orrdugulás elleni párnánk csökkenti az allergia tüneteit, biztosítja a nyugodt alvást, a kipihent ébredést. A párna az orrban lévő csillószőrök működését zavartalanul fenntartja, és az orrnyálkahártyában sem tesz kárt. A benne lévő gyógynövény-tartalmú hatóanyagok hűsítőek, és csökkentik az orrban lévő duzzanatot. Amint a párnára tesszük a fejünket, az orrdugulás elleni párnánk kitisztítja az orrjáratokat.

Az allergia okozta orrfolyásra és orrdugulásra a megoldást a 2 az 1-ben párnánk nyújtja.

allergiás orrfolyás és orrdugulás elleni párna
Allergiás orrfolyás és orrdugulás elleni párna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük