Új orvostudományi módszer az allergiás asztma ellen

Érdekes tény, hogy az asztmát számtalan esetben allergia okozza. A szénanátha, vagy a poratkára történő érzékenység épp úgy kiválthatja, mint bármilyen más tényező. Ezért gondolták azt külföldi tudósok, hogy az allergiás tünetekért felelős IgE antitestek ellen még inkább felveszik a harcot.

Mikor valamire érzékenyek vagyunk, a szervezetünk önkéntelenül is védekezni kezd. Minél veszélyesebbnek tekint valamit, annál hevesebben tiltakozik ellene. Antitesteket (IgE), majd ezek segítségével hisztamint termel. A hisztamin felel a gyulladásos reakciókért, például a nyálkahártyák megduzzadásáért. Ahogy megérzi valaki a számára kellemetlen anyagot, jön az orrfolyás, orrdugulás, szemviszketés, könnyezés és így tovább. Ez a tavaszi és nyári pollenekkel teli időszakban különösen gyakori, hiszen egyre több a szénanáthás. Ezért is döntöttek úgy a kutatók, hogy az új módszert először a virágporra allergiás embereken tesztelik.

A gyógymód a vér „tisztításán”, egyfajta dialízisen alapul. A megfelelő technika segítségével a páciensek véréből megpróbálják kivonni az IgE antitesteket. Átlagosan a már meglévő IgE 80%-át tudják eltávolítani egyszerre. Ezt követően gyógyszeres kezelést is alkalmaznak a valódi cél, vagyis az allergia legyőzése érdekében. Ez utóbbi sajnos elengedhetetlen, mivel az IgE folyamatosan újra termeli magát. A kísérleti megoldás mindenesetre bíztató, mivel az antitestek szintjét sikerül egyre alacsonyabban tartani. Egyes esetekben már az erős pollenkoncentrációt is jobban tolerálta a beteg szervezete.

szénanátha, pollen, allergia

Bár az eredmények kecsegtetőek és a páciensek közvetlenül a kezelés után nagyon jól érzik magukat, megkönnyebbül a tüdejük is, az allergia valódi legyőzése még messze van. A módszert évekig tesztelni, majd tökéletesíteni kell, mivel a kezelés állandó ismétlése egyelőre kellemetlen és nem minden esetben kivitelezhető. Amikor, majd tényleg sikerrel jár, ez a módszer az allergián túl segíthet az asztmán illetve egyéb immunbetegségeken is.

Addig is, amíg a tudomány a megfelelő gyógymód után kutat, fontos tudni, hogy vannak alternatív és valóban hatásos módszerek is az allergia és asztma tüneteinek enyhítésére, sőt megszüntetésére. Ilyen az allergiás orrfolyás és orrdugulás elleni párna, mely a gyógynövények illóolajainak erejét aknázza ki. Ahogy a beteg ráfekszik, az orrjáratai azonnal szelelni kezdenek, a megduzzadt orrnyálkahártya lelohad. Nincs allergiás reakció, se viszketés, se köhögés, sőt semmilyen irritáció. Az allergiás orrfolyás és orrdugulás elleni párna megszünteti a kellemetlen tüneteket és valódi, a szervezet számára szükséges pihenést biztosít. A kellemes és gyógyító illatok lehetővé teszik, hogy alvás közben regenerálódjunk.

Az allergia okozta orrfolyásra és orrdugulásra a megoldást a 2 az 1-ben párnánk nyújtja.

allergiás orrfolyás és orrdugulás ellen párna 2 az 1-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük