Bosszantó vörös nózi

A nátha és az influenza rengeteg bosszantó tünettel jár együtt. Sokat beszélünk a torokfájásról, az orrdugulásról, orrfolyásról és köhögésről, de csak keveset arról, hogy ezek hogyan hatnak a külsőnkre. Persze az első az, hogy meggyógyuljunk, de mikor valaki épp állásinterjúra, vizsgára, vagy randira készül, nagyon kellemetlen a vörös orr. Rengeteg tippet találhatunk arról, hogy győzzük le azonnal a vírusokat. Arról már kevesebb tanács szól, hogy mihez kezdjünk a kipirosodott fájó orrcimpáinkkal? A legtöbben azt mondják, hogy használjunk orrcseppet és fújjuk az orrunkat óvatosabban. Ez viszont egyrészt kevés, másrészt akár balul is elsülhet.

Mitől piros az orrunk?

Először is tudnunk kell, hogy az orrunk nemcsak azért lesz vörös, mert kidörzsöli a sok papírzsebkendő. A folyamatos orrfolyás az orrunk belsejét, az orrjáratainkat is erőteljesen igénybe veszi. A vérerek a megfelelő (oxigén, tápanyag) ellátás érdekében kitágulnak és az orrnyálkahártyán duzzanatok jönnek létre. Ezek okozzák az orrdugulást és mi fújjuk is újra és újra az orrunkat. Egy ideig használhatunk valamilyen orrsprayt, de hosszú távon az sem segít. Ha valaki hetekig küzd a náthával vagy az influenzával jobban teszi, ha elkerüli az orrcseppeket, mert végül azok alakítják ki az újabb duzzanatokat. Magyarul kialakul egy ördögi kör, a függőség. Egy ideig használhatunk valamilyen orrsprayt, de hosszú távon az sem segít.

Mit tehetünk?

A legjobb megoldás, ha természetes módszerekkel igyekszünk véget vetni a problémának. Az első dolgunk, hogy megpróbálunk pihenni. Inhaláljunk, igyunk finom meleg teákat és bújjunk be a paplan alá! A szervezetünknek meg kell küzdenie a vírussal és ehhez szüksége lesz a maradék erőnkre! Ha kezdjük egy fokkal jobban érezni magunkat, illetve muszáj elindulnunk, akkor jöhet a külsőnk. Nátha és megfázás esetén sokat segíthet az inhalálás A kiszáradt és kivörösödött orrcimpáinknak hidratálásra van szüksége. Több különféle szer létezik, ami nagyon gyorsan használ. Az egyik a popsikenőcs, amit kifejezetten az érzékeny bőr regenerálására és hámosítására fejlesztettek ki, így valóban jó szolgálatot tehet. Ugyanezt a hatást érjük el a méltán híres körömvirág kenőccsel és egy egyszerű szőlőzsírral is. Az igazság az, hogy bármilyen ajakír megteszi. Ez a verzió azért is praktikus, mert az ajakbalzsamot amúgy is szinte mindenhová magunkkal visszük. Észrevétlenül és nagyon könnyen bekenhetjük vele az orrcimpáinkat. Fontos, hogy nem feltétlenül drága és márkás termékekre kell gondolnunk. Itt a „zsírosság” a lényeg! Látni fogjuk, hogy a bőrünk nagyon hamar újraképződik és megnyugszik. A hámlás is sokkal kevésbé fájdalmas, ha megtámogatjuk. Lényeges még, hogy akármennyire is zavar minket a piros orrunk, ne fedjük le sminkkel! Ha újra orrot fújunk, letöröljük és nagyon feltűnő lesz a különbség. Ezen felül a bőr mindig gyorsabban gyógyul, ha szabadon van. A fent leírt módszerek valóban egy-két nap alatt megoldják a gondot, így nincs értelme tovább tetézni a bajt. A megfelelő minőségű és a szervezet számára most különösen fontos alváshoz, használjuk az intenzív orrdugulás elleni párnalapot. A benne lévő gyógynövények, a légzés során hűsítik és fertőtlenítik az orrnyálkahártyát. A kitágult erek összehúzódnak, a duzzanatok lelohadnak. Megszűnik a kellemetlen és zavaró orrdugulás, kiürül a váladék, nem fertőz tovább a vírus. Ahogy az orrunk újra rendesen szelel, a zavaró vörös szín „belső oka” is köddé válik. Az intenzív orrdugulás elleni párnalapok a könnyed légzés mellett szépítő alvást is biztosítanak. Tegyünk egy próbát, megéri! orrdugulás ellen légzéskönnyítő párnalap felnőtteknek

A 10 évesnél nagyobb gyermekeknek és felnőtteknek való intenzív orrdugulás elleni légzéskönnyítő párnalapról bővebb információkat ide kattintva kaphatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük