Szörcsögőkórus az oviban, avagy taknyos nózik tisztítása „távirányítással”

A közösségbe járó kisgyermekek évente akár 10-12 alkalommal is elkaphatnak felső légúti megbetegedéseket, orrfolyás és orrdugulás pedig a betegségen túlnyúlóan, illetve attól függetlenül is jelentkezhet.

Szörcsögő gyerekek az oviban

Arról, hogy hogyan is telnek az ilyen időszakok, a kiscsoportos Levente édesanyja, Bernadett mesélt nekünk.

Így ment azelőtt: elég volt egy hapci az oviban, és a család napokig nem aludt!

Alváshiány miatt

Bernadettéknél a „dáthás” időszakokban minden nap borzasztóan indult. A család reggeleire az alváshiány miatt amúgy is kimerült, taknyosan hápogó Levikének a rémséges mumus, az orrszívó ellen folytatott elkeseredett harca nyomta rá a bélyegét.

Az idegőrlő orrtisztítást követő csepegtetésnek köszönhetően az orrlégzés képességét átmenetileg visszanyerő Levike végre megreggelizhetett, ám a megviselt kisfiú a torkán végigcsorgó orrcsepp kellemetlen gyógyszeríze miatt jóformán csak turkált a finomságokban.

Az óvodában Bernadettnek elég volt egy pillantást vetnie néhány kis csoporttárs nyúzott arcocskájára ahhoz, hogy megállapítsa, bizony nem ő az egyetlen, akinek családja aznap reggel ugyanezen a tortúrán esett át.

Ezt erősítette meg Kati óvónéni is, amikor amiatt aggodalmaskodott, hogy több szülő is hagyott nála orrspray-t, de ennyi gyereket igen nehéz mindig a megfelelő időpontban és módon kezelni, ráadásul egy olyan csoportban, ahol minden harmadik gyermeknek folyik az orra, papírzsepiből sincs mindig elég… Bernadettnek szinte jó érzés volt kilépni a feszültséggel teli óvodából – munkahelyén ugyanakkor egész nap aggódhatott kisfia miatt

…És nem is alaptalanul. Kati néni gondos kezelése ellenére Levike délutánra még fásultabb volt, hazafelé pedig szokásos vidám karattyolása helyett csak szívet tépő szortyogása volt hallható. Az orrszívás után a kisfiú már valamivel felszabadultabban várta haza édesapját, akivel így azért egy kis birkózás még belefért a napba. Egy elalvás előtti orrspray-kezelést követően néhány órányi bársonyos csend következett, majd kezdődött az éjszakai tortúra, a nyüszörgő gyermek kínlódásának csillapítására tett kísérletek sorozatával.

Így megy most: elég egy Herbafill párnalap, és a család nyugodtan alszik!

Nem csoda, hogy Bernadett néhány hónap elteltével más légzéskönnyítő megoldások után kezdett kutatni. Amint azt törzsvásárlónkként megosztotta velünk, a Herbafill orrdugulás elleni párnalap minden várakozását felülmúlóan vált be náluk, azt ugyanis immár nemcsak kisfia, Levente használja minden orrdugulásos időszakban, hanem férje és ő maga is.

A gyógynövényekkel megtöltött illatos, vegyszermentes párnalappal Bernadett nemcsak éjszakai, de nappali nyugalmát is visszanyerte. „Pájnácskáját” ugyanis Levente az oviba is magával viszi, így a délutáni alvása szörcsögésmentessé, nózijának tisztítása pedig sokkal könnyebbé vált. Kati néni nagy megkönnyebbülésére Levike példája azóta követőkre is talált a kiscsoportban.

Óvodai pihenés

A mellékhatások nélküli Orrdugulás elleni párnalapot 6 hónapos kor felett mindenkinek ajánljuk az orrdugulásos időszakok átvészelésére. Termékünkről további információk itt olvashatók:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük