Megdöbbentem, hogy már 3 hónapja folyamatosan használjuk esténként az orrsprayt!

Még mindig nagyon kevesen tudják, hogy a folyamatos orrcsepp és orrspray használat függőséget okoz. Egyre több a kétségbeesett szülő, aki sem az okot sem a megoldást nem ismeri.

A következő történetet nemrég mesélte egy ismerős anyuka:

El sem hiszitek milyen fáradt vagyok!

Amit a kis Ádám napról-napra művel az lassan az egész család idegeit felőrli. Persze nem az ő hibája, de kezdünk nagyon elkeseredni. Szegénykém még a tél elején megfázott, aztán a suliban kapta el az influenzát. Mire sikerült meggyógyulni, természetesen újra elkapta.

Folyamatos orrspray használatné gyerekeknél

Nem csodálkozom, mert ilyenkor az összes gyerkőc beteg és lehetetlen kivédeni, de az a sok gyógyszer és orrspray, amit belediktáltunk borzasztó.

Különösen a spray miatt aggódom, mert ugyan jól van, mégis egyre csak kéri és kéri.

Hiába mondom, hogy már nincs rá szükség, mert meggyógyultunk, elképesztő hisztit tud csapni.

Megjártuk az orvost is, aki szerint orrcseppfüggőség alakult ki és azonnal abba kell hagyni a spray használatát.

Én igyekszem is, tényleg, de mikor szegény picur szól, hogy nem kap levegőt, aztán sírni kezd, képtelen vagyok megállni, hogy ne fújjak az orrába.

orrcseppfüggőség

Ha nem segítünk, nem tud aludni és a végén már borzasztóan szenved. Jön a jó idő, végre játszhatna, de majdnem mindig nyűgős. Próbáltam utánanézni a dolognak, de a legtöbb helyen csak ijesztő történeteket, vagy más márkájú orrspray-t találtam.

Mérges vagyok magamra, hogy nem tűnt fel előbb mi történik.

Az biztos, hogy egy darabig semmilyen cseppet nem akarok használni.

Elég tanácstalan vagyok, szóval ha van valami ötletetek mondjátok, mert a szívem szakad meg, hogy nem tudok rendesen segíteni Ádinak.

orrspray gyerekeknél

Szerencsére sikerült megnyugtatnunk az anyukát, hogy nincs egyedül a problémával. Sokan nem veszik elég komolyan, vagy el is felejtik elolvasni a gyógyszerekhez mellékelt használati útmutatót, pedig abban figyelmeztetnek, hogy maximum 7-10 napig használjuk az orrcseppet, vagy orrspray-t.

Nem véletlenül, hiszen ezt követően hamar kialakulhat a függőség! Ennek oka, hogy az orcseppek érösszehúzó hatása, mely az orrnyálkahártyában lévő duzzanat lelohasztásáért felelős, csak rövidtávú. Egy darabig ugyan ismételhetjük a folyamatot, de hosszú távon a csepp már az ellenkező hatást váltja ki, egyfajta szövetközi vizenyőt, vagyis újabb duzzanatot okoz. Ez persze ugyanolyan kellemetlen, mint az influenza alatti orrdugulás, így érthető, hogy a gyermek követeli az orrsprayt.

Ilyenkor bármilyen orvoshoz is fordulunk, ugyanazt az utasítást kapjuk majd mint az anyuka, hogy sürgősen hagyjuk abba az orrspray használatát.

Korábban ez tényleg kínkeserves folyamat volt és hihetetlen erőfeszítést követelt mindenkitől, de ma már van rá egyszerű és biztonságos megoldás. Ugyanaz, amit az anyukának is ajánlottunk, és ami nekik is bevált, a függőség nélküli párna.

Ez egy gyógynövényekkel és antiallergén poliészter szálakkal töltött párna, ami közvetlenül a duzzadt orrnyálkahártyán fejti ki hatását. Ahogy a gyerkőc ráteszi a fejét az orrlyukai azonnal szelelni kezdenek és már nincs szüksége az orrsprayre. A benne lévő gyógynövények kellemesen hűsítik a nyálkahártyát, megszüntetik az orrfolyást, és lelohasztják a duzzanatot.

Kíméletesen és gyengéden tisztítják az orrjáratokat és 6 hónapig is megőrzik jótékony hatásukat, ezalatt pedig a gyermek végleg megszabadul a függőségtől.

orrcsepp függőség ellen párna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük