Fújd ki az orrod alaposan, és hamarabb meggyógyulsz!

Igaz, hogy a meghűlés a megfázás és a nátha enyhe lefolyású betegségek, de mégis az iskolai, óvodai és munkahelyi hiányzások legfőbb oka, mert nagyon ragályos.

meghűlés és megfázás

A gyermekeink az egymásra köhögéssel és tüsszögéssel is tovább viszik a fertőzést.

köhögés és tüsszögés

Sajnos sokkal gyorsabban fertőznek a gyerekek, ha a kezükbe köhögnek és tüsszentenek, és ezzel a kezükkel fogják meg a kilincseket, játékokat, evőeszközöket, számítógépeket.

Ha a vírusok már a kezükre tapadtak, és a kezükkel a szájukhoz vagy orrukhoz érnek, már be is juttatták a kórokozót a kis szervezetükbe.

Amint megfertőződött és náthás lesz a gyermekünk: elindul az orrfolyás, bedugul az orra, ritkábban hőemelkedése, láza is lehet.

Mivel a legtöbb gyermek nem tudja önállóan rendesen kifújni az orrából a váladékot, így a bennmaradó orrváladék jó táptalaja lesz a baktériumos felülfertőződésnek.

orrváladék

Ilyenkor a vízszerű orrváladékot felváltja a sárgás, a sárgás-zöldes és a sűrű zöldes váladék. Ez már az orrmelléküregek gyulladását jelenti.

A fertőzés az orrból könnyen átterjed az orrmelléküregekre, garatra, légcsőre, hörgőkre, tüdőre is.

orrmandula gyulladás

Nagyon gyakori szövődmény a középfülgyulladás, az orrmandula gyulladás, a hörghurut, vagy a tüdőgyulladás. Az orrmandula a gyakori hurutok miatt megnagyobbodik, orrlégzési nehézséget, fülpanaszokat okoz.

A lenyelt váladék gyomor-bélhurutot, hasmenést okozhat.

Ilyenkor a gyermekünk szervezete legyengül, csökken az ellenálló képessége, ezért fogékonyabb lesz további betegségekre, és nehezebben gyógyul.

Hogyan tudjuk lerövidíteni a náthás megbetegedést?

Nagyon fontos, hogy tanítsuk meg a gyermekeinket a gyakori és helyes kézmosásra, mert ezzel megelőzhető a bacik terjedése.

helyes kézmosás

Már a megfázás első napjaitól kezdve igyekezzünk folyamatosan eltávolítani a kórokozókkal teli orrváladékot a gyermekünk orrából.

orrváladék megfelelő eltávolítása

Nappal használjunk szakorvos által felírt orrsprayeket, orrporszívót, sós vizes öblögetést.

Az éjszakai orrdugulás ellen pedig tegyük a kis párnácskájukba az orrdugulás elleni párnalapocskát.

A termékképre kattintva részletesebben megismerheted és megrendelheted a terméket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük