A parlagfű szezon csúcsa augusztus 29-én hétfőtől várható!

Két hete indult virágzásnak a parlagfű, a hűvös idő és a sok eső nagyon kedvezett a virágzásnak. A múlt héten már több helyen elérte a „Nagyon magas” szintet a pollen koncentrációja, ezért II. fokú parlagfű pollenriasztás lépett érvénybe.

parlagfű pollen

A parlagfű riasztást kiadó Országos Közegészségügyi Központ szerint az idei parlagfű szezon csúcsa a jövő héten hétfőn augusztus 29-ével kezdődik!

parlagfű allergia

Tovább rontja a helyzetet a csalánfélék és kenderfélék magas pollenkoncentrációja is, valamint a kültéri gombák spóraszáma újra elérheti a magas szintet.

Megfelelő gyógykezelés hiányában az allergiásoknak nagyon magas pollenkoncentráció esetén már számítani kell a tünetek erősödésére, mint:

garatviszketés, fülviszketés, könnyezés, szemviszketés, “piros szem” (kötőhártya-gyulladás), szem-fáradékonyság,

szemviszketés, piros szem

heveny tüsszögés, fokozott orrfolyás, orrviszketés, orrdugulás (és emiatt alvászavarok),

orrdugulas, orrfolyás

fáradság- és levertség-érzet, nagyobb alvásigény.

fáradtság

És nagyon fontos, hogy figyeljünk oda a gyógyszerek különböző esetleges mellékhatásaira is!

Az éjszakai orrfolyás és orrdugulás okozza a legtöbb problémát, kínlódást.

Rosszul alszunk, vagy egyáltalán nem alszunk ezektől a tünetektől, ezért másnap katasztrófa a napunk. Fáradtak, idegesek vagyunk, a megoldandó problémáinkat máshogy látjuk. Az allergia tünetei miatt állandóan feszültek vagyunk, így ezek a dolgok csak halmozódnak.

fáradtság, idegesség, kimerültség

A parlagfű pollenszezonban a hatékony védekezés érdekében a növényre allergiások mihamarabb keressék fel orvosukat, allergológusukat, időben írassák fel és kezdjék meg az általuk ajánlott kezeléseket, a szemcseppek, orrcseppek nappali használatát, és a gyógyszerek szedését.

Az éjszakák egyre nehezebben telnek az állandó orrdugulás és az orrfolyás miatt, pedig ez pillanatok alatt megszüntethető.

Nem csak az orrcseppek és orrspray-k képesek arra hogy megszüntessék az orrdugulást! Egy magyar találmány az orrdugulás elleni párnalap pillanatok alatt leszámol az orrfolyással, orrdugulással. Nincsenek mellékhatások és már 6 hónapos kortól használható! A felnőtteknek sem kell az orrcseppért nyúlniuk, nekik az allergiás orrfolyásra és orrdugulásra kifejlesztett párna ad megoldást a nyugodt, békés alvásra!

Érdemes minél előbb beszerezni az orrdugulás elleni termékeket, hogy már a holnap este orrdugulás nélkül teljen!

A termékképre kattintva részletesebben megismerheted és megrendelheted a terméket.

Ha van olyan barátod, aki hasonló gondokkal küzd, akkor oszd meg vele a cikket és segítsd, hogy jobban teljenek az éjszakái.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük