Várandósság alatti orrdugulás: „Ez a párna 5 hónapnyi kínlódástól mentett meg!”

Nagy örömünkre újabb vásárlónk lepte meg szerkesztőségünket: ezúttal egy kedves édesanya írta meg nekünk a kifejezetten várandós kismamák számára kifejlesztett párnánkkal kapcsolatos tapasztalatait. Sorait a jóváhagyásával – név nélkül adjuk közre.

várandósság alatti orrdugulás

Nálam ez a “terhességi orrdugulás” nevű iszonyat valamikor a 12.-13. hét tájékán kezdődött, de először persze nem tudtam, hogy az, azt hittem, csak megfáztam. Napokig vártam, hogy elmúljon, ehelyett egyre csak rosszabb lett! Közben azért eszembe jutott, hogy a terhességtől is lehet, mert hallottam már erről, de “genetikai okokból” először nem gondoltam rá, hogy ez velem is előfordulhat (mert Nővérem addigra már háromszor szült, és Nála ez nem jött ki.)

terhességi orrdugulás

Persze volt itthon orrcseppünk (kétféle is), de pont olyanok, amiket terhesség alatt, csak orvosi beleegyezéssel lehet használni! Kénytelen voltam egy extra időpontot kérni a “Dokinkhoz”, hogy biztos ez a terhességi orrdugulás-e a bajom, és hogy adjon rá valamit, mert éjjelente konkrétan nem kapok levegőt! Megnyugtatott, hogy ne aggódjak, egészséges vagyok, ez “természetes” velejárója a terhességnek, és lehet, hogy EGÉSZEN A SZÜLÉS UTÁNIG ELTART…. És hogy ha “muszáj”, akkor “óvatosan” ezeket is használhatom, de sós tengervizes sprayből, nyugodtan használhatok többet is, vagy inkább párásítsam a hálószobát, mert szerinte az is elég lesz.

Na én ezt mind megcsináltam (Párom már másnapra megrendelte a párásítót), de minden hiába volt. (Orrcseppet mondjuk csak 1-szer mertem használni, lefekvéskor.) Párom vett gyerekeknek való orrcseppet is (azt hallottuk, hogy az biztonságosabb, a terhesség alatt), de bármivel próbálkoztam, nem segített semmi!

orrcsepp és a terhesség

Akkor már hetek óta csak 3-4 órákat bírtam aludni, teljesen ki voltam merülve! Egyik Kolléganőm is beszólt, hogy nekem “rosszat tett a terhesség”, úgy kellett felvilágosítanom, hogy az alvásmegvonás miatt vagyok ideges, nem a Kisbabámtól… Közben elkezdtem aggódni, nehogy tényleg elkapjak valamit, mert el sem tudtam képzelni, mit csinálok, ha egyszer tényleg még be is náthásodok, és már nappal se fogok levegőt kapni!!!!

orrdugulás a terhesség alatt

Na ekkor akadtam rá a honlapjukra, és NAGYON BOCSÁNATOT KÉREK, mert már korábban is láttam, hogy van ilyen, de nekem őszintén szólva humbugnak tűnt, hogy egy párnával lehet ezen segíteni! Végül is a kényszer vitt rá, hogy végigolvassam, de mondhatom, NEM BÁNTAM MEG!!!!! Szerintem reklámozhatnák többet is, mert én is csak az interneten láttam, pedig tényleg jó lenne, ha mindenki tudna róla, hogy ilyen van, és nem kell feleslegesen szenvedni!

Ez a párna engem 5 hónapnyi kínlódástól mentett meg, úgyhogy én már mindenkinek reklámozom, az Orvosnak is 🙂

Már az 1. éjszakát átaludtam vele, tehát tényleg nagyon jól hat, pont ahogy a leírásban van 🙂

nyugodt alvás a terhesség ideje alatt is

Köszönöm, hogy ezt kifejlesztették! Azóta már Párom Édesapjának is rendeltünk Orrdugulás elleni párnalapokat, amiért nem győz hálálkodni 🙂

Köszönjük az elismerést, és orrdugulás mentes éjszakákat kívánunk az egész családnak!

orrdugulás elleni párna kismamáknak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük