Arcüreggyulladás esetén miért nem hatásosak az orrspray-ek és az antibiotikumok?

 

 Arcüreggyulladás esetén miért nem hatásosak az orrspray-ek és az antibiotikumok?

Miért van az, hogy átmeneti javulás után a tünetek és a panaszok ismét jelentkeznek?

Ennek nagyon egyszerű magyarázata van, az arcüreg magától nem tud kiürülni, mert a bemeneti nyílása felül helyezkedik el így az üreg alsó pontján a baktériumok összegyűlnek, elszaporodnak és váladék termelésre ingerlik az arcüregünk nyálkahártyáját, mely megvastagszik és elzárja az arcüreg kivezető nyílását. Így a baktériumok bentrekednek és zavartalanúl, intenzív gyorsasággal tudnak szaporodni!

Az orrspray-ok nem tudnak bejutni az arcüregbe, amikor spray-t használunk akkor annak hatóanyaga csak az orrjáratban található nyálkahártyára tud hatást gyakorolni, mert nem tud bejutni az elzáródott arcüregi nyíláson át az arcüreg nyálkahártyájához.

Sajnos az antibiotikumok hatóanyaga is nehezen tudja elérni a gyulladásos arcüregben lévő nagy mértékben elszaporodott baktériumokat, ez a magyarázata annak, hogy a gyógyszeres kezelés önmagában nem elegendő, fontos házi teendők is vannak.

Legfontosabb teendő az orrhigiénia.

Az orrfújás nem elég hatékony, mindig marad egy kis váladék, melyben a kórokozók tovább élhetnek, ezért sokkal hatékonyabb megoldásra van szükségünk.

A probléma elég összetett, legyen szellőzés, csökkenjen a váladéktermelődés és akadályozzuk meg a baktériumok szaporodását!

Ezeket figyelembe véve alkottuk meg a Herbafill arcüreggyulladás esetén párnánkat, mely a benne lévő gyógynövények segítségével 3-as csapást mér az arcüreggyulladásra.

Első lépésben: megszünteti az orrdugulást, ezáltal a nyálkahártya összehúzódik, friss levegő kerül az arcüregbe, a váladékozás csökken.

Második lépésben: a lerakódott váladékot elnyálkásítja, annak halmazállapota megváltozik és így már könnyen ki tud csusszanni az arcüregből.

Harmadik lépésben: az arcüreg fertőtlenítése történik.

Mindez akkor zajlik amikor alszunk, észrevétlenül, kíméletesen és mellékhatások nélkül. Anélkül, hogy bármit beszednénk vagy befújnánk.

Legyen Orrdugulás mentes a napjuk, vegyszerek és mellékhatások nélkül!

A következő Blog témája: Hová tűnik az a sok váladék?

Vigyázzanak az orrukra vegyszerek és mellékhatások nélkül!

Tovább a párnához!