Hogyan alakul ki az arcüreggyulladás?

Mai témánk: Hogyan alakul ki az arcüreggyulladás?

Ha az orrváladékot nem távolítjuk el alaposan és időben, hanem csak szipogunk és törölgetjük az orrunkat, akkor azt vesszük észre, hogy a kezdetben még vízszerű és áttetsző orrváladékunk egyre sűrűbb és tapadósabb lesz, vagyis megváltozik a halmazállapota és a színe fehérből zöldes sárgává változik.

Ilyenkor a váladék elkezd letapadni az orr és az arcüregben és kifújni is egyre nehezebb lesz.

Ezért nagyon fontos megoldanunk az orr és arcüregeink tisztán tartását, a váladék eltávolítását.

A náthával kezdődő arcüreggyulladás során az orrunk nyálkahártyája az állandó váladéktermelődés miatt begyullad, megduzzad és elzárja az orrjáratainkat. Nem csak az orr belső részét borítja nyálkahártya, hanem belülről az arcüreget is nyálkahártya béleli, mely az intenzív váladéktermelődés miatt szintén begyullad, megduzzad, megvastagszik és az orrhoz kivezető nyílása elzáródik. Így az arcüregünkben képződött váladék mennyisége nem tud kiürülni, nem tud szellőzni és benne a testhőnk melegének hatására a baktériumok szaporodásnak indulnak.

Kialakul az arcüreggyulladás, a vele együtt járó fájdalommal együtt.

Ezért nagyon fontos, hogy biztosítsuk az orrunk szellőzését, átjárhatóságát. Ha szabadon jár a levegő, a váladéktermelés csökken, a gyulladt orrnyálkahártya összébbhúzódik ezáltal az arcüregi nyílás szabaddá válik és be tud jutni a tiszta levegő.
Ezáltal az arcüregünkben abaktériumok szaporodása is lecsökken.

Mire figyeljünk, mi a legfontosabb dolog?
Hogy minél kíméletesebb és természetesebb módszerrel próbáljuk meg a begyulladt orrnyálkahártyánk duzzanatát csökkenteni.

Figyeljünk oda és vigyázzunk rá nagyon, ezért válasszunk minél természetesebb, vegyszer és mellékhatások nélküli megoldást.

Ilyen természetes segítségünk a borsmenta, melynek hatóanyaga a mentol, ami képes a belégzés során hűteni az orrunk nyálkahártyáját, így megindul a levegő szabad áramlása.
A hűsítő hatás által az orrnyálkahártyánk gyulladása csökken és így felszabadítja az elzáródott arcüregi nyílást.

Hogyan hat a borsmenta, mi történik este?
Este az alvás során szinte észrevétlenül tisztítja és átszellőzteti az orrunkat és az arcüregünket, ezáltal csökkenti az arcüreggyulladás tovább fokozódását.

Tehát ne szégyelljük,és ne legyünk lusták napközben jó alaposan kifújni az orrunkat, és este pedig használjuk a Herbafill arcüreggyulladás esetén párnát.

A következő blogban arról beszélgetünk, hogy miért nem hatásosak az orrspray-ok és az antibiotikumok az arcüreg gyulladással szemben?

Legyen Orrdugulás mentes a napjuk, vegyszerek és mellékhatások nélkül!

Ne felejtsék: Vigyázzanak az orrukra, mert csak egy van belőle!

További információ: