Orrpolipok a gyulladástól

Szinte nincs is olyan betegség, ami a tünetei miatt előbb, vagy utóbb ne generálhatna egy újabb kórt. Ez a megállapítás kifejezetten igaz a felső légúti és az orrnyálkahártya megbetegedéseire. Most hogy a nátha és influenza szezon kellős közepén járunk, még inkább figyelnünk kell, a minket kínzó kellemetlen tünetekre. Nagyon könnyen kaphatunk arcüreggyulladást, abból pedig orrpolipot!

A nátha és influenza egyik leggyakoribb szövődménye az arcüreggyulladás. A közhiedelemmel ellentétben azonban nem csak a kisgyerekeknél, de a felnőtteknél is nagyon sokszor kialakulhat. Mivel tünetei, a kellemetlen arcfeszülést és fájdalmat leszámítva megegyeznek a megfázáséval, így nehéz felismerni. Pedig egy kezeletlen gyulladás további problémákhoz is vezethet. Az egyik ilyen az orrpolip.

Megfázás esetén gyakori tünet, hogy a beteg horkol. Érthető, hiszen az orrjáratok elzáródtak, a levegő nehezen áramlik ki és be. Ennek az az oka, hogy az orrmelléküregek (orrüreg, arcüreg, homloküreg) nyálkahártyája nagyon érzékenyen reagál a fertőzésekre. Különböző duzzanatok alakulnak ki rajta, ezek szűkítik a járatokat.

Megfázás esetén gyakori tünet, hogy a beteg horkol

Az orrpolipok kialakulása!

Az arcüregben, a többi orrmelléküreghez hasonlóan állandó váladéktermelés zajlik. Ez teljesen normális. Gond akkor van, mikor megjelennek a duzzanatok. Ilyenkor a váladék, egész egyszerűen nem fér át az összeszűkült járatokon. A vírusok és bacilusok tovább fertőznek, a nyálkahártya még intenzívebben reagál. Az arcüreg kijáratánál lévő duzzanatok még tovább burjánzanak és kialakul az orrpolip.

Az orrpolip, vagy orrpolipok (több is lehet), csepp alakú szövetek, melyeknek semmi keresni valója nincs a szervezetben. Gyulladás hatására jönnek létre és újabb gyulladásokhoz vezetnek. Mivel ők is elzárják a váladék és a levegő útját, így elindul egy ördögi kör. Magyarul az arcüreggyulladás miatt is kialakulhat az orrpolip és az orrpolip is vezethet arcüreggyulladáshoz.

Az orrpolipok, csepp alakú szövetek, melyek gyulladás hatására jönnek létre és újabb gyulladásokhoz vezetnek.

Vegyük komolyan a problémát!

Amennyiben valaki legalább két hétig küzd az orrdugulással, folyamatosan fáj a feje és éjszakánként még horkol is, jobb ha felkeresi az orvost! Ha valóban kialakult az orrpolip, akkor még idejében kezelni kell! Ugyanez igaz az arcüreggyulladásra is, aminek további súlyos szövődményei is lehetnek!

Az orrpolipok nagyon könnyen megnőnek és lehetetlenné teszik az éjszakai alvást, teljesen elzárják a levegő útját, légzéskimaradást is okozhatnak! Hosszú távon az orrpolipok a szaglás teljes elvesztését is eredményezhetik! Mindezeken kívül krónikussá, vagyis állandóvá tehetik az arcüreggyulladást is!

Gyógyító párnák!

A betegségeknek elejét vehetjük, ha már a megfázás tüneteinek első napján elkezdjük használni az intenzív orrdugulás elleni párnalapokat. Ezekben vírus és baktériumölő gyógynövények vannak, melyek fertőtlenítik az orrjáratokat és az orrmelléküregeket. Hűsítik és nyugtatják az orrnyálkahártyát, így a duzzanatok lelohadnak és a felgyülemlett váladék kiürül.

Amennyiben már kialakult az arcüreggyulladás, esetleg krónikus arc és/vagy homloküreg-gyulladásban szenvedünk, úgy használjuk az arcüreggyulladás elleni párnát. Ezzel elejét vehetjük a további problémáknak és súlyosabb következményeknek. (Az arcüreggyulladás akár agyhártyagyulladáshoz is vezethet!)

Aki pedig nem tudta elkerülni az orrpolipokat, esetleg évek óta azok kínozzák, mindenképp alkalmazza az orrpolip esetén párnát. A termék gyógynövényei biztosítják a szabad légzést és a váladék kiürülését. Rendszeres használatával elkerülhetőek a további gyulladások és így a polipok növekedése.

orrpolip okozta orrdugulás elleni párna
Orrpolip okozta orrdugulás elleni párna

Az orrpolip okozta orrdugulásra készített párnáról bővebb információkat ide kattintva kaphatsz.