Gyermekem ujj szopizása és körömrágása csökkentheti az allergiás hajlamot?

Az ujjukat szopizó vagy körmüket rágó gyerekek kevésbé hajlamosak az allergiára – állapította meg egy kutatás.

körömrágás gyerekeknél

A kutatást vezető professzor azt nyilatkozta, hogy minél hamarabb találkozik a gyermek szervezete a kosszal és a kórokozókkal, annál kisebb az allergia kialakulásának a valószínűsége.

ujjszopás gyerekeknél

Bebizonyították, hogy a gyerekeknél az ujjszopizás és a körömrágás segíti megerősíteni az immunrendszert, mert már egészen korán bejutnak a szervezetükbe a különböző mikrobák és ennek hatására kevésbé lesznek fogékonyak az allergiára.

Tehát ne törekedjünk a 100%-os tisztaságra, mert szükséges némi kosz is az egészséges élethez.

allergia a családban

Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik szopizták a hüvelykujjukat vagy rágták a körmüket csak 38 százalékuk volt allergiás, míg, akiknek nem voltak ezek a rossz szokásaik gyermekkorban, közülük 49 százalék lett allergiás.
Az eredmények még inkább szembetűnőek voltak a résztvevők számára, akik szopizták a hüvelykujjukat és még rágták is a körmüket gyermekkorban, mert csak 31 százalékban volt pozitív az allergia teszt.

allergia a gyerekeknél

A mai világban mindent mosni, fertőtleníteni akarunk és gyakran a túl steril körülmények járulnak hozzá ahhoz, hogy többször esünk áldozatul a baktériumok hatásának.

A kutatóknak a vizsgálattal nem az volt a céljuk, hogy a szülőket arra kérjék, hogy biztassák gyermekeiket az ujjszopizásra és a körömrágásra, hanem bebizonyították, hogy némi baci bekerülése a szervezetbe még jó hatással is lehet a gyermeknek az élete során.

A körömrágás csak egy rossz szokás és nincs maradandó következménye, viszont az ujjszopizásnak a tejfogak kiesése után komoly maradandó következménye lehet, mely végigkísér minket egész életünkön.

az ujjszopás következményei

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük