Hogyan biztosíthatjuk, hogy allergiás gyermekünknek is kellemes legyen a nyaralása?

Sajnos az allergiával kapcsolatos statisztikák egyre elkeserítőbbek. Létezik olyan becslés, mely szerint 2020-ra az európai lakosok fele allergiás lesz. Ebben persze minden benne van a polleneken át az ételekig, ám ettől még ugyanolyan ijesztő. Nem is lehet kérdés, hogy különösen a gyerekeknél az allergiát a nyaralás során is nagyon komolyan kell venni. A nyári időszakban a legnehezebb dolga persze a pollenallergiásoknak és az asztmásoknak van.

Az első és legfontosabb a megfelelő helyszín és időpont kiválasztása, akkor is ha együtt megyünk valahová és akkor is ha a gyerek egyedül megy, mondjuk egy táborba. Sok helyen olvashatunk róla, hogy a legjobb a tengerpart, vagy a magasabb hegyek. Tény, hogy a sós és a magaslati levegő is jótékony hatással van a betegek állapotára, ám ezt kevesen engedhetik meg maguknak. Érdemes azokat az alapvető igazságokat figyelembe venni, hogy minél magasabban vagyunk, annál kisebb a pollen és a légszennyezettség. Ezen kívül pedig egyértelműen érdemes kerülni a nagyvárosokat és gyárakat, illetve üzemeket. Ma már egyre több helyen lehetőség van sókabin használatára, nemcsak drága wellness hotelekben, de panziókban és strandokon is.

Mindenképp ellenőrizzünk le egy pollennaptárat

Akárhová is készülünk, vagy készül a gyerkőc (legyen az belföld vagy külföld; fesztivál vagy tábor), mindenképp nézzünk rá a pollennaptárra. Főként a parlagfű esetében érdemes az utazást augusztus előttre időzíteni.

A tervezésnél mindenképp vegyük figyelembe, hogy léteznek keresztallergiák és a növények sem mindig egyforma időpontban kezdik ontani a polleneket. A lényeg tehát, hogy legyen nálunk, vagy a gyerkőcnél gyógyszer. Előfordulhat, hogy valaki külföldön lesz rosszul egy egzotikus növénytől, vagy a focipálya közepén egy kisebb szellőtől.

Ha a gyerek nélkülünk kel útra, minden esetben tájékoztassuk pontosan az állapotáról azt, akivel majd az idejét tölti. Pontosan magyarázzuk el a gyógyszere, vagy inhalátora működését és azokat a jeleket, amiket figyelni kell. Ezt persze, főként ha kisebbekről van szó, alaposan gyakoroltassuk be a gyermekkel is.

Attól függően, hogy mivel utazunk, szintén tegyük meg a kellő óvintézkedéseket. Ha kocsival megyünk, azt előtte alaposan takarítsuk  ki és már indulás előtt 20 perccel indítsuk be a légkondit, hogy a pollenek távozhassanak. Nem árt ha van szűrőnk is. Ezen kívül az ablakokat tartsuk zárva. Ha busszal, vonattal, vagy épp repülővel vágunk neki az útnak, mindig legyen kéznél az inhalátor és/vagy egy sós orrspray.

Aki esetleg ételekre allergiás és nélkülünk megy, mindenképp kapjon egy listát. Egy példányt feltétlenül adjunk a tanárnak is. Ismeretlen ételekkel pedig ne kísérletezzünk.

Nagy figyelmet kell fordítani a vakációra akkor is, ha valaki a poratkától szenved. Egy régi szőnyeg, vagy sátorponyva kész rémálommá változtathat mindent. Érdemes ezen kívül becsomagolni a saját ágyneműt is.

Ahhoz, hogy a nyaralás tényleg nyaralás legyen az allergiás gyerkőcöknek is, vegyünk neki egy allergiás orrfolyás és orrdugulás elleni párnát. Ez garantáltan megszünteti a gondokat és nyugodt alvást biztosít. A párna gyógynövényekkel és antiallergén poliészterszálakkal készült magyar termék. Mindenki számára biztonságos és valódi segítséget nyújt, legyen szó pollenről, poratkáról, gombaspóráról, vagy állati szőrről. És igen, bárhová magával viheti!

Az allergia okozta orrfolyásra és orrdugulásra a megoldást a 2 az 1-ben párnánk nyújtja.

allergiás orrfolyás és orrdugulás ellen párna 2 az 1-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük